#WomeninDev online kampanja od 1-8. marta

womenindev

Evropska komisija je započela kampanju povodom Dana žena pod imenom #Womenindev sa ciljem da učesnici nominuju ženu koja ih inspiriše i koja podržava i osnažuje ostale žene i devojčice izvan Evrope. Rok prijave je do 7. marta 2016. korišćenjem hashtag #WomeninDev. Zatim će Evropska komisija 8. marta podeliti foto- kolaž svih nominovanih žena, kao i neke druge zanimljive vizuelne efekte o ovim ženama putem EuropaAid online kanala i kanala njegovih partnera.

Konačne slike će biti dostavljene svim partnerima 8. marta rano ujutru kako bi mogli da ih prošire.

Tokom ove sedmice EuropaAid će putem svojih društvenih mreža svakodnevno deliti inspirišuće priče žena koje podržavaju druge žene i devojke širom sveta, putem videa, priča sakupljanih tokom Europske godine za razvoj i sve druge relevantne sadržaje koje su partneri (delegacije, druge EU institucije, UN agencije, partnerske nevladine organizacija, i sl.) spremni podeliti.

Ukoliko poznajete viši menadžment ili poznatu ženu koja bi bila spremna da se pridruži kampanji i nominuje svoj lični #WomenInDev, obratite se na Aurelie Valtat, Digital Strategist at EuropeAid, e- mail aurelie.valtat@ec.europa.eu. Za vas će kreirati vizualni citat u službenom stilu kampanje koji možete proširiti 8. marta putem svojih (i njihovih) kanala.

Samo pošaljite e-mail na gore navedenu adresu s imenom, funkcijom, i citatom osobe koja bi volela da se pridruži kampanji.

Više o projektu i uputstva za učešće možete naći na ovom linku.

Izvor: eeas.europa.eu